Ford Otosan anunță disponibilitatea a 1.300 de noi locuri de muncă la noua sa fabrică de vehicule și motoare de la Craiova. Aceasta este prima campanie majoră de angajare la nivel local pe care Ford Otosan o desfășoară de la finalizarea transferului de proprietate a uzinei, din iulie 2022.

Noile locuri de muncă sunt necesare pentru a susține viitoarea dezvoltare a producției Ford Otosan la Craiova, unde capacitatea de producție crește de la 250.000 la 272.000 de vehicule pe an.

Ford Otosan are nevoie în principal de operatori de producție, precum și de experți în inginerie, întreținere și finanțe, astfel că primii noi angajați sunt așteptați să se alăture companiei la începutul lunii iunie. „Sunt încrezător că, împreună cu partenerii noștri, vom reuși să atragem talente noi la Ford Otosan România. Odată cu crearea celor 1.300 de locuri de muncă, vom ajunge la aproximativ 6.500 de angajați la fabrica din Craiova, ceea ce va asigura un program de lucru în 3 schimburi, mai târziu în acest an”, a declarat Müjdat Tiryaki, Președintele Ford Otosan Craiova. „Încă de la preluare, Ford Otosan a angajat noi talente pentru a susține obiectivele ambițioase ale companiei în paralel cu planurile sale de dezvoltare, dar aceasta este prima noastră campanie majoră de angajare. Scopul nostru este nu doar sa angajăm din Craiova, dar și să extindem căutarea în zonele vecine, în timp ce lucrăm îndeaproape cu autoritățile locale.”

Cei interesaţi de pozițiile disponibile este încurajat să contacteze agențiile din Craiova ale Manpower și Prohuman, partenerii Ford Otosan în acest proiect. Compania va prezenta oferta de angajare și la târgul de locuri de muncă organizat în Craiova de către Agenția Națională pentru Ocuparea forței de Muncă (AJOFM) pe 12 mai.

Ford Otosan a preluat fabrica Ford din Craiova în iulie anul trecut și este în prezent cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa și unul dintre cei mai mari producători de autoturisme la nivel european.

Pentru a sprijini lansarea următoarei generații a modelului Courier, Ford Otosan a anunțat anul trecut o investiție de 490 de milioane de euro la fabrica de la Craiova, care va fi implementată între 2022 și 2024. Fabrica Ford Otosan Craiova va produce noua generație Courier (în variantele Transit și Tourneo), care va intra în producție în 2023, fiecare cu o versiune complet electrică în 2024. De asemenea, modelul Puma va beneficia de o versiune complet electrică în 2024, care va fi produsă în România.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare