De la an la an, şoferii germani sunt tot mai nemulțumiți de locurile lor de muncă, după cum relevă sondajele pe această temă, scrie Bild.de. Potrivit celui mai recent raport de la Jobmatch.me, la care au participat 12.000 de șoferi de camion, 1 din 4 dintre aceştia nu este mulțumit de condițiile de muncă.

Comparativ cu ianuarie 2023, nemulțumirea în muncă a crescut cu 12,6%.

Sondajul arată, de asemenea, că șoferii de camion au o percepție mai proastă asupra poziției lor. „Nu primim suficient respect pentru munca noastră din partea populației. Suntem una dintre cele mai importante verigi din orice lanț economic, dar puțini oameni observă acest lucru”, declară un şofer de 34 de ani.”

În cadrul sondajului, 24% dintre șoferii de camion au spus că sunt extrem de nemulțumiți de jobul lor actual. În frunte se află șoferii din Mecklenburg-Vorpommern cu o pondere de 31%. Aceştia sunt urmați de cei din Turingia (30%) și Saxonia (29,5%). Cea mai mică nemulțumire se înregistrează între şoferii din Berlin (17,7%), Hamburg (19,8%) și Baden-Württemberg (21,9%). În restul zonelor, proporția respondenților nemulțumiți a fost de 22,2% în Hesse, 23,2% în Renania-Palatinat, 23,3% în Saar, 24% în Saxonia, 24,1% în Schleswig-Holstein, 24,5% în Renania-Palatinat, 24,5% în Renania de Nord şi de Est, 26,5% în Brandenburg şi 28,2% în Bremen.

Motivele nivelului ridicat de nemulțumire în rândul șoferilor de camion sunt stresul și efortul fizic, precum și salariile mici și lipsa de recunoaștere.

Rezultatele studiului l-au alarmat pe fondatorul Jobmatch.me, Daniel Stanke: „Lipsa de muncitori calificați în industria logistică rămâne o problemă uriașă, Fără șoferi de camion, întreaga infrastructură din Germania s-ar prăbuși.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut