Companiilor de transport le e greu sau imposibil să găsească șoferii de care au nevoie, relevă un sondaj realizat de asociația patronală daneză ATL în rândul membrilor săi. 
Aproximativ jumătate dintre companiile care au participat la sondaj au fost în proces de recrutare a unuia sau mai multor șoferi în ultimele trei luni. Dintre acestea, 10% au răspuns că le este imposibil să angajeze șoferii de care au nevoie, iar pentru 86,8% este dificil. Mai mult, 96% dintre companiile care au încercat să recruteze șoferi în ultimele luni au provocări în a găsi angajați calificați, o proporţie de altfel covârşitoare, după cum spune directorul industrial al ATL, Lars William Wesch.

Piața muncii e sub presiune. Trebuie atraşi oameni din alte industrii.
În ultimii ani, industria transporturilor se află într-o situaţie dificilă, deoarece o proporție mare de șoferi au peste 60 de ani și se îndreaptă spre pensie. În același timp, majoritatea companiilor au volume mari de lucru, inclusiv în plină criză a sănătății. „Lucrăm la capacitate maximă de mult timp și cu rate de creștere bune. În același timp, constatăm că a devenit mult mai dificil să găsim şoferi potriviţi. Piața forței de muncă din zona șoferilor este sub presiune în acest moment și nu doar pentru noi. În multe locuri există o luptă pentru recrutarea șoferilor buni“, spune Anders Mikael Christensen, CEO Skive Køletransport. „Trebuie să devenim mai buni în atragerea persoanelor din alte industrii, inclusiv femei. De asemenea, trebuie să intensificăm eforturile de a atrage tineri în industria transporturilor. Recent, numărul acordurilor de formare cu tinerii ucenici a crescut, ceea ce poate fi un semn că firmele aleg să pregătească singure oamenii, atunci când nu pot angaja“, concluzionează Lars William Wesch.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare