Grupo Grimaldi și Armas Trasmediterránea au semnat acordul definitiv pentru vânzarea activelor grupului spaniol către compania italiană de transport maritim, prin care achiziționează nave și terminale portuare pentru a deservi rutele dintre Peninsulă și Insulele Baleare. Acordul prevede achiziționarea de noua companie spaniolă Trasmed GLE, aparținând grupului Grimaldi, a cinci feriboturi pentru transportul de pasageri și mărfuri și alte active. Birourile noii companii de transport maritim vor fi în Valencia.

Acordul implică, de asemenea, achiziționarea de către Grupul Grimaldi a terminalului València, precum și diverse depozite și birouri în València, Palma de Mallorca, Mahón și Ibiza, pe lângă drepturile de exploatare ale liniilor maritime dintre Peninsulă și Insulele Baleare dedicate transportului de pasageri și mărfuri.

Navele achiziționate de Trasmed GLE care vor acoperi aceste linii sunt „Ciudad de Palma”, „Ciudad de Granada”, „Ciudad de Mahón”, „Volcán del Teide” și „Volcán de Tijarafe”, la care se va adăuga Euroferry Egnazia, deținută deja de Grupul Grimaldi.

Mediobanca a sprijinit  grupul Grimaldi asigurând o finanțare de aproximativ 160 de milioane de euro pentru noua companie spaniolă Trasmed GLE.

Armas Trasmediterránea a declarat că fondurile obținute din această vânzare vor reduce datoria grupului.

Naviera Armas Trasmediterránea dezvoltă un plan pentru consolidarea liniilor interinsulare ale Insulelor Canare, în timp ce stimulează serviciile între Insulele Canare și Peninsulă, precum și în Marea Alboran, pentru a satisface cererea tot mai mare.

Angajamentul pe termen scurt al Naviera Armas Trasmediterránea constă în încorporarea noului catamaran „Volcán de Taidía” pe linia dintre cele două capitale ale Insulelor Canare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut