Potrivit Fenadismer, în ultimii patru ani și jumătate, în Spania au fost înregistrate 712 jafuri în transportul de marfă pe distanțe lungi. De altfel, din 2019 până în mai 2023, costul pierderilor economice din aceste incidente s-a ridicat la peste 15,2 milioane de euro, după cum relevă un studiu al Colegiului Profesional de Criminologie din Madrid.

În 2022, 17% dintre transportatori au declarat că au fost jefuiţi. Dintre aceştia, 30% au fost jefuiţi de cel puțin două ori sau mai mult, iar în 21% din cazuri șoferul a fost agresat, în 60% din cazuri pierzând nu numai bunuri, ci și vehiculul. Atacurile au avut loc preponderent noaptea (72%), predominant în zonele de agrement (50%), dar şi în centrele urbane (30%) și în zonele industriale (18%).

Din punct de vedere geografic, incidentele apar mai ales în zonele din apropierea drumurilor AP-7, AP-2, C-25 și N-II, adică sunt concentrate în special în Catalonia (peste 50%), precum și pe drumurile care leagă Madrid de această comunitate autonomă sau de Andaluzia (20%).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut