Randstad, compania de resurse umane din Spania, și Confederația Spaniolă a Organizațiilor de Afaceri (CEOE) au prezentat Raportul privind tendințele resurselor umane, un studiu elaborat din viziunea strategică a 300 de companii, realitatea actuală și tendințe de afaceri astfel încât, din punct de vedere al resurselor umane, să ofere soluții la provocările contextului actual.

Raportul privind tendințele resurselor umane indică faptul că, deși majoritar companiile – 8 din 10 – prevăd o înrăutățire a economiei atât la nivel național, cât și internațional, 63% dintre acestea vor angaja personal nou în următoarele 12 luni, procent care urcă la 87% în cazul companiilor mari. Motivele pentru noile angajări vor fi creșterea afacerii (aleasă de 52% dintre respondenți), fluctuația personalului (50%) și nevoia de noi competențe (32%).

Chiar și așa, viitorul pare dificil în opinia comunității de afaceri din Spania. 66% dintre companii își asumă o situație mai proastă în sectorul lor în 2023 și 44% în propria companie. Efectele pandemiei sunt încă prezente, întrucât 21% dintre companiile chestionate sunt încă departe de a-și recupera cifrele anterioare. Pe de altă parte, majoritatea (64%) companiilor au reușit să se adapteze și se află într-o situație destul de bună, deși situația economică actuală se dovedește dificilă pentru ele.

Potrivit celor chestionați, principalele provocări anul viitor vor fi legate de productivitate (aleasă de 58% dintre companii), adaptarea operațională la noua situație (75%) sau căutarea eficienței în domeniul financiar (45%).

În acest sens, majoritatea companiilor plănuiesc să facă diferite tipuri de schimbări organizaționale pentru a face față provocărilor și a se adapta la realitatea economică actuală complexă. Cei chestionați vor miza în principal pe reducerea cheltuielilor (în 87% din cazuri), promovarea digitalizării și inovației tehnologice (82%) și creșterea performanței (79%).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut