Anul acesta lumea va stabili un nou record în ceea ce privește consumul de carne, conform celei mai recente prognoze emise de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură. Consumul global de carne va crește cu peste 1% în 2021, potrivit organizaţiei, iar cea mai rapidă creștere va avea loc în țările cu venituri mici și medii, în care se acordă indexări în mod constant.

Practic, lumea va consuma aproximativ 350 de milioane de tone de carne, iar carnea de porc și de pui va fi cea mai cerută de consumatori. Partea negativă este că acest lucru va genera mai multe emisii de gaze cu efect de seră, astfel că se aşteaptă ca emisiile globale provenite din producția de alimente să se majoreze cu 60% până în 2050, în mare parte din cauza creșterii producției de animale, avertizează revista MIT Technology Review.

Proteinele alternative și creşterea animalelor „ecologice“, care emit mai puţin metan, sunt câteva dintre soluțiile prevăzute de oamenii de știință pentru a face față acestei provocări. Până în prezent, estimările pentru piața alternativă a proteinelor arată o creștere de până la 25% a acestor produse pe piața alimentară globală în 2035. În același timp, „noile metode, cum ar fi aditivii pentru furaje sau algele roșii ar putea reduce imediat emisiile de metan ale bovinelor, încorporând mai multe grăsimi și proteine în dietele lor. Și intensificarea producției de bovine, de exemplu, dar şi furnizarea de furaje pe bază de culturi și creșterea productivității pășunilor sunt unele dintre cele mai mari oportunități de a reduce emisiile agricole la nivel mondial”, spun cercetătorii.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut