Rezultatele preliminare de trafic pentru întregul an calendaristic 2022, publicate recent de Asociația Companiilor Aeriene din Asia Pacific (AAPa), au arătat o redresare robustă pe piețele internaționale de pasageri după mai bine de doi ani de blocări prelungite și măsuri stricte de control la frontieră care au paralizat grav cererea. Spre deosebire de redresarea piețelor de pasageri, cererea internațională de mărfuri aeriene a scăzut în 2022 și a continuat să se confrunte cu multiple provocări.

Cererea internațională de marfă aeriană a înregistrat o scădere de 8,2% în 2022, ca urmare a unei creșteri anuale robuste de 20,3% în 2021. Capacitatea de transport de marfă oferită s-a extins cu 2,2%, deoarece recuperarea robustă a operațiunilor comerciale de pasageri a condus la o creștere treptată a spațiului disponibil în cală. Ca urmare, factorul de încărcare din transportul internațional de marfă a scăzut cu 7,5 puncte procentuale, până la o medie de 66,6% în 2022.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut