În 2023, închiderile a 10.494 de puncte de vânzare cu amănuntul în Marea Britanie, Europa și America de Nord au dus la pierderea a 119.405 de locuri de muncă, scrie Retail Gazette, citând un studiu realizat de Center for Retail Research.

Analiştii au remarcat că, faţă de 2022, numărul închiderilor de magazine a scăzut cu 38,8%, iar numărul disponibilizărilor s-a redus cu 21,3%. Anterior, s-a raportat că 2022 a fost cel mai rău an pentru acești indicatori din ultimii 14 ani. Potrivit directorului Centrului de Cercetare cu Amănuntul, Joshua Bamfield, criza costului vieții și inflația au forțat mulți consumatori să-şi reducă cheltuielile. „În plus, comercianții cu amănuntul s-au confruntat cu costuri în creștere privind energia, cu lipsa personalului și cu cererea în scădere, ceea a făcut extrem de dificilă recuperarea profiturilor din închiderea pe scară largă a magazinelor în timpul pandemiei.” De asemenea, analiștii au remarcat că 2023 a continuat tendința din 2022 – majoritatea închiderilor de magazine fizice și a disponibilizărilor de personal au fost cauzate de reorganizări și de reducerea salariilor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut