21 iunie este ziua mondială împotriva oboselii șoferilor de vehicule grele, iar Federația Europeană a Muncitorilor din Transporturi organizează inițiative în diferite țări europene. În România, Sindicatul Lucrătorilor din Transporturi (SLT) se alătură acţiunii.

Oboseala șoferilor de vehicule industriale, care este o problemă nu numai pentru șoferi, ci și pentru siguranța utilizatorilor drumului, are dedicată o zi la nivel internațional – 21 iunie. De Ziua Mondială de conştientizare a Oboselii Șoferilor, Federația Europeană a Muncitorilor din Transporturi a mobilizat membrii din Italia, Belgia, Germania, Marea Britanie, România, Franţa, Bulgaria, Austria, Spania, Slovenia, Luxemburg şi Ţările de Jos pentru a implementa inițiative naționale.

Potrivit Trasporto Europa, printre acțiunile organizate anul acesta se numără distribuirea de pliante către șoferi în zonele de parcare, întâlniri cu autoritățile naționale, discuții cu angajatorii. Ziua de 21 iunie a fost aleasă pentru că este cea mai lungă zi din an și asta, explică ETF, „subliniază faptul că pentru șoferii profesioniști fiecare zi poate părea cea mai lungă”. Federația a publicat și un studiu – Driver Fatigue Study – care arată că oboseala șoferilor de camioane apare în principal din cauza condițiilor proaste de muncă. Cercetările arată, de asemenea, că 60% dintre șoferii de vehicule comerciale europeni conduc în mod regulat în stare de oboseală și mai mult de jumătate și-ar fi dorit să oprească din acest motiv, dar nu au putut să o facă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut