Potrivit premierului din Kazahstan, Alihan Smailov, 250 dintre companiile care au părăsit piața rusă după operațiunea militară din Ucraina și-au deschis reprezentanțe în această țară sau și-au extins aici activele existente. Printre acestea se numără Skoda, Phillips sau Honeywell.

Smailov a afirmat într-un interviu acordat portalului Tengrinews.kz că Skoda și Phillips se numără printre companiile în cauză, dar și că Honeywell a deschis o unitate de producție în Kazahstan. Potrivit experților intervievați de Business FM, care au relatat declarațiile prim-ministrului Kazahstanului, companiile care se mută în Kazahstan sunt eliberate automat de amenințarea cu sancțiuni.

Nu se știe, însă, modul în care aceste companii vor continua să lucreze cu partenerii lor de afaceri din Rusia. Stanislav Maşagin, director general al İnfrastruktura Rossii, specializat în investiţii, a spus că fiecare companie va lua singură această decizie şi că va fi extrem de atent să nu cadă din nou în strânsoarea sancţiunilor.

Dar, deoarece Kazahstan și Rusia sunt membre ale uniunii vamale comune, nu există niciun obstacol în calea vânzării mărfurilor produse în Kazahstan în Rusia.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare