Radu Dinescu a fost reales în unanimitate în funcția de președinte IRU pentru următorii trei ani (2022 – 2024), împreună cu un nou Executiv Prezidenţial, consiliul de conducere al IRU. Alegerile au avut loc săptămâna trecută, după patru zile de întâlniri ale membrilor desfășurate într-un format hibrid la Geneva și virtual.

Realeși au fost și președinții consiliilor pentru transportul de mărfuri și pasageri, Asli Çalik, respectiv Patrick Westelinck, care sunt și vicepreședinți ai IRU. La discuții au fost adoptate programe de lucru pentru 2022, precum și trei amendamente la Constituția IRU.

Adunarea Generală, consiliile de transport și alte reuniuni statutare au discutat despre recuperarea COVID, decarbonizarea, digitalizarea, mobilitatea și problemele comerciale și de frontieră.

În ambele consilii de transport s-a pus accentul pe Green Compact al IRU, discutându-se despre cele mai bune abordări regionale pentru fiecare dintre cei cinci piloni. Au fost prezentate planuri individuale de implementare pentru fiecare pilon, toate fiind adoptate de ambele consilii.

Consiliul pentru transportul de mărfuri a avut o dezbatere pe tema decarbonizării cu președinții membrilor IRU – AISÖ, ATA și CRTA – cu privire la abordările privind prețurile și impozitarea CO2 în Austria și UE, SUA și, respectiv, China.

De asemenea, Consiliul a adoptat în unanimitate o rezoluție de urgență privind criza lanțului global de aprovizionare și a adoptat o nouă poziție privind utilizarea sigiliilor de navigație pentru transportul internațional de mărfuri.

Consiliul pentru transportul de pasageri a dezbătut alte probleme precum starea industriei la nivel global în urma pandemiei și platformele MaaS (Mobility as a Service).

Următoarele ședințe ale Consiliului și Adunarea Generală vor avea loc în mai 2022.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut