Europol a sprijinit Poliția de Frontieră Română în destructurarea unei organizații care trafica migranți şi folosea autoutilitare și camioane de marfă pentru transportul lor. În operațiunea în care au fost arestate 28 de persoane, s-au implicat Direcția Generală Bulgară pentru Combaterea Crimei Organizate și Poliția Federală Germană.

Potrivit Europol, Poliția de Frontieră Română a început ancheta acestei rețele infracționale în 2022, după arestarea mai multor șoferi de autoutilitare la granița cu Bulgaria.

Ancheta a scos la iveală o rețea infracțională formată din mai mulți membri, organizați în două grupe, după funcțiile acestora. Unul dintre grupuri, format în principal din cetățeni români, era responsabil de transport, în timp ce celălalt era responsabil de recrutarea imigranților.

Organizația a traficat migranți ilegali din Turcia în Germania, prin Bulgaria, România, Ungaria și Republica Cehă. Ei au transportat migranții prin punctele de frontieră Ostrov, Giurgiu și Bechet. Timp de 1-2 zile i-au ținut ascunși în diferite puncte din apropiere de Timișoara, înainte de a continua transferul în Germania.

Migranții erau transportați de către șoferi în dube de transport marfă, fiind ascunși în două modalități: în spațiul de dormit situat deasupra cabinei șoferului sau în compartimentul de marfă al dubei. În cazul celei de-a doua modalități, membrii grupului confecționau în compartimentele de marfă locașuri speciale din lemn, creând spații mici și improprii, în care introduceau până la 27 de persoane. Locașurile respective erau apoi mascate de lăzi cu legume și fructe. Ambele modalități de ascundere au presupus un risc de asfixiere al migranților foarte ridicat.

Pe 25 mai, au fost efectuate 29 de percheziții domiciliare pe raza municipiului București și județelor Ilfov, Argeș, Dâmbovița, Constanţa, Buzău și Braşov, și au fost arestate 28 de persoane.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut