O semiremorcă furată în Suedia cu 33 de paleți cu gumă de mestecat în valoare de aproximativ 465.000 de euro a fost descoperită de polițiștii de frontieră din Świnoujście, anunţă Serviciul Polonez de Grăniceri.

După cum relatează Logist.Today, mașina a coborât pe parta poloneză dintr-un feribot din Suedia și a fost oprită pentru inspecție pe 18 martie. Autotractorul, care aparținea unei firme românești, era condus de un cetățean român în vârstă de 26 de ani, căruia îi fusese reţinut permisul de conducere de către Poliţia Română. Şoferul, care a declarat că i-au fost furate actele, era însoțit de un pasager de 27 de ani.

În semiremorcă s-au găsit 33 de paleți cu aproape 107.000 de pachete de gumă de mestecat, daţi în urmărire de poliţia suedeză de frontieră. Cei doi au fost reținuți sub suspiciunea de săvârșire a unei infracțiuni, iar mașina cu marfa a fost trecută la paza serviciului de frontieră.

Cei doi români au fost duşi la Parchetul Świnoujście, unde procurorul i-a acuzat de primirea intenţionată a bunurilor furate, care se pedepseşte cu închisoare de până la 5 ani. Pasagerul a fost eliberat în urma audierii în calitate de suspect, iar șoferul a fost arestat temporar pentru 3 luni la cererea procurorului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut