Sâmbăta trecută, un camion Mercedes-Benz Actros alb a ajuns la granița româno-maghiară din Nădlac. Camionul aparținea unei firme de transport românești și, conform actelor, transporta o semiremorcă plină cu polistiren. Însă, atunci când interiorul vehiculului a fost supus unei verificări de rutină, polițiștii de frontieră români au găsit şi 37 de pasageri intruşi.

În spațiul dintre materialele de construcţii, vehiculul transporta ilegal cetățeni din India, Pakistan și Bangladesh. Aceştia aveau între 21 și 52 de ani, iar cei mai mulți, deşi solicitaseră azil în România, doreau să se mute mai spre Vest. În acest scop, au călătorit până la granița cu Ungaria, care e și granița cu spațiul Schengen.

Călătoria însă le-a fost întreruptă, iar polițistul de frontieră român a deschis acum urmărirea penală. Totuși, știa șoferul că transporta un grup atât de mare de oameni în semiremorcă? Răspunsul la această întrebare nu a fost încă dat oficial.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare