Insulele Baleare sunt pe primul loc în ceea ce privește prezența femeilor în rândul șoferilor de camioane (37%), potrivit MAN Truck & Bus Iberia, care a lansat un proiect pentru a elimina stigmatizarea că această meserie este doar pentru bărbați, dar și pentru a crește numărul de femei ce conduc vehiculele grele.

Prima măsură importantă a fost promovarea formării femeilor ca șoferi profesioniști prin acordarea de burse, adică a unui ajutor financiar ce acoperă 70% din costurile necesare obținerii permisului de conducere pentru camioane și a certificatului profesional.

Cu programul WoMAN, se urmărește nu numai creșterea numărului de licențe în rândul femeilor, ci şi sprijinul ulterior de a ajunge șoferi mai buni. Astfel, MAN va pune la dispoziția șoferilor de sex feminin o pregătire specifică ProfiDrive care le va permite să dezvolte abilitățile necesare pentru a profita la maximum de o nouă generație MAN TGX, optimizând cheltuielile cu combustibilul și, prin urmare, reducând emisiile, fără a uita de propria siguranță rutieră.

În Spania, aproximativ 23.400 de femei au permise pentru transport profesional, adică doar 22,7% dintre șoferii de camioane din această țară, potrivit MAN Truck & Bus Iberia, care citează datele obținute de la Direcția Generală Trafic (DGT).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut