Insulele Baleare sunt pe primul loc în ceea ce privește prezența femeilor în rândul șoferilor de camioane (37%), potrivit MAN Truck & Bus Iberia, care a lansat un proiect pentru a elimina stigmatizarea că această meserie este doar pentru bărbați, dar și pentru a crește numărul de femei ce conduc vehiculele grele.

Prima măsură importantă a fost promovarea formării femeilor ca șoferi profesioniști prin acordarea de burse, adică a unui ajutor financiar ce acoperă 70% din costurile necesare obținerii permisului de conducere pentru camioane și a certificatului profesional.

Cu programul WoMAN, se urmărește nu numai creșterea numărului de licențe în rândul femeilor, ci şi sprijinul ulterior de a ajunge șoferi mai buni. Astfel, MAN va pune la dispoziția șoferilor de sex feminin o pregătire specifică ProfiDrive care le va permite să dezvolte abilitățile necesare pentru a profita la maximum de o nouă generație MAN TGX, optimizând cheltuielile cu combustibilul și, prin urmare, reducând emisiile, fără a uita de propria siguranță rutieră.

În Spania, aproximativ 23.400 de femei au permise pentru transport profesional, adică doar 22,7% dintre șoferii de camioane din această țară, potrivit MAN Truck & Bus Iberia, care citează datele obținute de la Direcția Generală Trafic (DGT).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare