Atitudinea colaborativă, comunicarea continuă și derularea de programe pentru angajați fac din Gebrüder Weiss România una dintre companiile de profil în care circa 38% dintre angajați au o vechime mai mare de 5 ani în cadrul organizației.

„Atât local, cât și global, salariații a fost întotdeauna principala noastră resursă și ne-am dorit să investim permanent în retenția acestora și în programe care să le faciliteze ascensiunea în carieră. Datorită acestei politici, avem un procent important de angajați cu peste 5 ani în companie, în timp ce aproximativ 12% ne sunt alături de peste 10 ani”, a declarat Viorel Leca, Director General Gebrüder Weiss România.
În acest moment, GW România are 700 de angajați, compania mărindu-și echipa de la an la an cu circa 10%. Doar în ultimii 5 ani, au fost recrutate 210 de persoane noi. Cea mai mare parte a personalului companiei, 60%, activează în zona de depozite, în timp ce 40% își desfășoară activitatea în birouri.
Potrivit reprezentantului companiei, 57% dintre angajați își desfășoară activitatea în hub-ul București, 16% la Arad, iar Cluj-Napoca și Sibiu mai însumează 15%. „Am investit permanent în dezvoltarea angajaţilor. Trainingurile au rolul de a pregăti salariații pentru sarcinile încredințate și le oferă încrederea de a performa corespunzător. De asemenea, programele de training și dezvoltare a carierei cresc atât productivitatea individuală, cât și pe cea la nivel de echipă”, a mai spus Viorel Leca. Iar acest lucru determină un grad gestionabil al rotației de personal, care se ridică la circa 25%. „Principiul de bază al companiei vizează promovarea din interior de fiecare dată când acest lucru este posibil, recrutarea externă fiind utilizată ca o opțiune secundară. Se oferă diferite variante de instruire și pregătire, pentru ca angajații să simtă un sprijin constant al ambițiilor lor profesionale. Spre exemplu, pe partea de depozit, un posibil traseu al carierei poate porni de pe poziția de manipulant, ulterior angajatul poate obține o certificare ISCIR, urmând cursuri al căror cost este suportat de companie, și avansa pe poziția de stivuitorist. Ulterior, în urma programelor de dezvoltare de abilități manageriale pe care le organizăm, poate ajunge să ocupe poziția de șef de echipă”, a exemplificat Viorel Leca.
Potrivit afirmațiilor sale, circa 50% dintre angajații ce ocupă poziții de top sau middle management au promovat intern, în decurs de 10-15 ani.
În privinţa tendinţelor din sfera resurselor umane, GW simte o tot mai mare provocare în găsirea personalului necesar. Privitor la zona de depozite, compania vizează în special acea categorie de persoane care își dorește să plece peste granițe. „Avem deschiderea să angajăm și tineri, fără experiență. Ne bucurăm să vedem că tânăra generație este dornică să învețe și să evolueze, dând dovadă și de flexibilitate”, a încheiat Viorel Leca.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut