Potrivit datelor furnizate de Ellisphere, specialistul în informații de afaceri, numărul companiilor care au înregistrat o procedură de reorganizare sau lichidare judiciară în Franța a fost de 383 în ultimul trimestru al anului 2022.

Printre societățile în cauză, găsim Transports Cazaux (33) plasată în lichidare obligatorie și preluată de grupul Hérault Prunières. Un alt eșec e cel al companiei Picardie Transports, care face obiectul unei proceduri de judecată. Livrarea urbană nu este cruțată de eșecul companiei ID Transport, trimisă în judecată.

În creștere față de trimestrul al treilea (311 proceduri de insolvență), transportul rutier înregistrează acum mai multe insolvențe decât înainte de criza sanitară, deoarece în T4 din 2019 s-au raportat 296 de reorganizări sau lichidări judiciare. Insolvența în ultimul trimestru din 2022 a crescut ușor față de aceeaşi perioadă a anului precedent (290 companii).

Tendința poate fi explicată prin mai mulți factori, respectiv prin creșterea prețurilor la energie – în ciuda extinderii ajutorului guvernamental la combustibil – și prin inflația generală a elementelor de cheltuieli (materiale, sociale). Din păcate, nu se așteaptă o îmbunătățire a situației în următoarele luni ale lui 2023, în special cu continuarea inflației combinată cu încetarea ajutorului guvernamental și începerea rambursărilor împrumuturilor garantate de stat.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut