Ministerul Federal al Sănătății a decis că șoferii de camion se pot testa și la o companie externă pentru a respecta regulamentul 3G. Anterior, testul era valabil doar la descărcarea la firma respectivă și trebuia repetat la următoarea, deci șoferii trebuiau să se testeze din nou la fiecare nouă operațiune.

Ministrul Economiei din Bavaria, Hubert Aiwanger, a salutat interpretarea mai practică a testelor de coronavirus la companii de către Ministerul Federal al Sănătății la sfârșitul lunii ianuarie. „Ministerul a confirmat că angajații, precum șoferii de camion, pot primi și un certificat de testare pentru coronavirus într-o companie externă, pe care apoi îl pot prezenta și altor companii. Acest lucru le permite să îndeplinească mult mai ușor regula 3G la locul de muncă și, prin urmare, reprezintă o contribuție importantă la menținerea lanțurilor de aprovizionare”, a declarat Hubert Aiwanger.

Anterior, după cum notează transport-online.de, testul se aplica doar la descărcarea la firma respectivă și trebuia repetat la firma următoare, ceea ce nu era deloc practic.

Din noiembrie 2021, angajații pot intra doar în locurile de muncă în care contactul fizic dintre angajatori și angajați sau cu terți nu poate fi exclus, dar doar dacă aceștia au fost vaccinați, recuperați după boală sau testați. Mai târziu, într-o conferință desfăşurată online în 20 ianuarie 2022 cu ministrul Economiei, Hubert Aiwanger, reprezentanții industriei de logistică au explicat că această măsură de combatere a pandemiei amenință furnizarea de bunuri către companii și consumatori.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare