În zona graniţei sunt descoperite cele mai multe ilegalităţi, constată presa italiană. Un exemplu vine de zilele trecute, de pe autostrada A28 Portogruaro-Conegliano, unde polițiștii rutieri, în timpul controalelor de rutină, au descoperit un șofer străin care transporta mărfuri în toată Europa cu documente CEMT false. Acesta a fost oprit în timp ce se îndrepta spre o cunoscută companie de electrocasnice din zona Pordenone pentru a ridica mărfurile, iar poliţiştilor le-a fost stârnită curiozitatea în momentul în care au observat nervozitatea şoferului atunci când a fost oprit la ieșirea din Porcia. Neliniștea lui a stârnit suspiciunile ofițerilor și i-a determinat să-l investigheze mai amănunțit. Astfel, atunci când au ajuns să verifice documentația de transport însoțitoare și, în special, autorizația de transport internațional (CEMT), au perceput problema. Folosind lămpile UV, agenţii de control au observat imediat că documentul în cauză era fals. Și întrucât falsificarea de documente (în acest caz vorbim despre documente publice) este o infracțiune, șoferul a fost denunțat imediat la autoritatea judiciară și, în același timp, i s-a aplicat o grea sancțiune administrativă de 4.130 de euro, iar vehiculul i-a fost reţinut administrativ pentru 90 de zile.

Uomini e Trasporti precizează că, în cazul în care un transportator care deține autorizații multilaterale CEMTcomite încălcări repetate sau falsifică un document legat de CEMT, el nu va mai putea beneficia de autorizații CEMT timp de cel puțin doi ani.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare