După ce săptămâna trecută lipsa GNL a determinat închiderea unor stații de alimentare din Germania, acum în presă au apărut imagini de la o altă stație de alimentare în care un litru din acest tot mai valoros lichid costă 4 euro, adică de două ori mai mult decât motorina.

După ce timp de decenii prețul la GNL a fost de cel puțin câteva ori mai mic decât cel al combustibilului tradiţional, războiul din Ucraina și dorința de a înlocui livrările din Rusia a adus GNL la un preț pe care nimeni nu îl credea posibil.

Fotografia în care prețul unui litru de GNL este de 3,949 de euro a fost făcută la o stație din Germania și a fost publicată de presa de specialitate din Spania. Cum 1 litru de GNL într-un camion cu gaz oferă o autonomie comparabilă cu 1 litru de motorină într-un camion cu motorină, prețul mic de până acum a determinat numeroși transportatori să opteze pentru camioanele cu gaz. Acum, însă, avantajul oferit de prețul competitiv al acestui combustibil începe să devină un coșmar.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare