Irizar va livra 44 de autobuze electrice oraşului Burgas, Bulgaria. Este primul proiect de electromobilitate din orașul aflat pe locul al patrulea ca mărime din țară. Operatorul de transport public Burgas Bus, care are un parc cu peste 130 de vehicule, va fi responsabil de administrarea autobuzelor.

Din cele 44 de unităţi, 34 sunt de 12 metri, cu 3 uși, 26 de locuri și o zonă pentru scaune cu rotile, iar 10 unități au 18 metri, 4 uși pneumatice, 32 de locuri și o zonă pentru scaune cu rotile.
Vehiculele vor fi echipate cu baterii litiu-ion Irizar. Producătorul va furniza, de asemenea, 44 de încărcătoare ECI-100 interoperabile de către Jema Energy, companie din grupul Irizar. Încărcătoarele au un sistem inteligent de încărcare de 100 kW, care va asigura încărcarea completă în trei ore, folosind o priză Combo 2.
Autobuzele vor include, de asemenea, sisteme telematice de la Datik, o altă companie a grupului Irizar, pe care operatorii le pot utiliza pentru a monitoriza și gestiona în permanență flota de vehicule electrice și pentru a obține performanța maximă din funcționarea lor.
Irizar e-mobilitate a colaborat îndeaproape cu Burgas Bus pentru acest proiect pentru a oferi flotei un design modern și atractiv. Caracteristicile estetice ale autobuzului ie și ale tramvaiului Irizar ie au fost combinate pentru a crea un vehicul mixt care maximizează luminozitatea spațiului din interiorul cabinei.
Livrarea primelor unități este așteptată să se facă în septembrie 2021.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare