462 de kilograme de heroină lichidă au fost confiscate la punctul de frontieră turcesc Ağrı Gürbulak dintr-un TIR cu plăcuță de înmatriculare iraniană care avea ca destinaţie finală Elveția. Vameşii au descoperit drogurile cu ajutorul câinilor antrenaţi pentru detectarea narcoticelor.

Declarația făcută de ministrul turc al comerțului, Mehmet Muș, pe rețelele de socializare, spunea: „S-a încercat trecerea prin Turcia a 462 litri de heroină lichidă, dar captura a fost confiscată de către echipele de executare vamală afiliate Ministerul Comerțului. Aceasta este cea mai mare cantitate capturată sub formă lichidă de echipele noastre în Turcia.”

Scanarea cu raze X a camionului s-a făcut după ce vameşii au suspectat rezervorul de lichid de răcire, iar câinii detectori de narcotice au ajuns la droguri. În urma testării și analizării substanței lichide din rezervor, s-a stabilit că este vorba de heroină.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare