În Belgia se întâmplă ocazional ca unele patrule de poliție să efectueze o adevărată razie în principalele zone de parcare pentru camioane, verificând mai ales timpii de conducere și odihnă, regulile privind cabotajul rutier și orice manipulare a tahografului. La primele ore ale dimineții de luni, 6 iunie 2022, 90 de agenți au făcut acest lucru într-o zonă mare de odihnă din portul Zeebrugge, verificând până la 153 de șoferi și descoperind cel puțin o încălcare la 101 dintre aceștia.

Acest lucru a fost relatat într-un reportaj al televiziunii Focus Wtv, care a filmat întreaga operațiune. Cea mai răspândită încălcare este cea a repausului săptămânal în cabină, acum interzis și de legislația comunitară, şi care în Belgia atrage o amendă de până la 1.800 de euro, potrivit Trasporto Europa. Rezumatul a scos la iveală și nereguli mai grave, inclusiv un caz de angajare complet ilegală (care a presupus arestarea suspectului) și confiscarea a trei vehicule industriale.

Treizeci și doi de șoferi au încălcat obligația de a se întoarce la sediul companiei angajatoare cel puțin o dată la opt săptămâni, iar opt au prezentat documente neconforme sau false. Agenții vamali au verificat și rezervorul de motorină pentru a vedea dacă acesta conține un produs cu accize reduse, neacceptat în transportul rutier.

La finalul operațiunii, agenții au întocmit procese verbale pentru o sumă totală de 190.000 de euro, din care cea mai mare parte va trebui achitată de firmele de transport.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare