Comisia Europeană a aprobat o investiție de peste 80 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru îmbunătățirea legăturilor feroviare pentru transportul de mărfuri și pasageri în regiunea nordului Marii Câmpii din Ungaria.

Comisarul pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Lansăm un alt proiect major important pentru a îmbunătăți în mod concret viața cetățenilor. Modernizarea liniilor de cale ferată din Ungaria va asigura o conexiune feroviară mai bună pentru cetățenii și companiile din regiune, dar și pentru transportul de mărfuri în toată Europa, în conformitate cu prioritățile Green Deal ale Comisiei.”

Fondurile vor fi utilizate pentru modernizarea mai multor tronsoane de cale ferată. Între Ebes și Debrețin vor fi îndepărtate trei intersecții dintre linia de cale ferată și drumuri și va fi construit un pasaj rutier. Linia va fi modernizată pentru a transporta sarcini mai grele. Între Szajol și Debrecen va fi instalată o nouă infrastructură de semnalizare și control și noi cabluri electrice aeriene.

Datorită modernizării liniei, va exista o legătură mai bună între regiune și capitala Budapesta. Infrastructura îmbunătățită va da, de asemenea, un impuls economiei locale prin atragerea de companii, cum ar fi operatorii de logistică, și va îmbunătăți fluxul de mărfuri între Europa de Est și de Vest.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare