Pe 1 martie 2023, în interportul Quadrante Europa din Verona, Italia, a fost inaugurată o platformă logistică și intermodală care atrage zilnic sute de camioane din toată Europa. În această locaţie, pe o suprafaţă de aproximativ 5.500 m2, există acum posibilitatea de a parca 42 de camioane articulate. Securitatea este garantată de iluminat LED, supraveghere video și gard anti-intruziune. Aceste caracteristici conferă zonei nivelul Bronz al certificării europene ESPORG.

Zona de parcare este conectată la Ministerul Transporturilor, ceea ce permite dezvoltarea unui algoritm care asigură disponibilitatea în timp real a locurilor și permite rezervarea online.

Construcția a necesitat o investiție de 1,1 milioane de euro, din care 550.000 de euro de la Ministerul italian al Transporturilor, iar 210.000 de euro din proiectul comunitar Pass4Core, la care colaborează Registrul Transportatorilor Rutieri.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare