În iulie 2021, pe Aeroportul Leipzig/Halle (LEJ), au fost manipulate 133.873 de tone de marfă, cu 9,1% mai mult decât în aceeași lună a anului trecut. Ca urmare, volumul mărfurilor în primele șapte luni ale anului a crescut cu 18,9% faţă de 2020, la aproximativ 899.682 tone. Anul trecut, au fost manipulate peste 1,38 milioane de tone de marfă, un nou rezultat record.

Aeroportul Leipzig/Halle este al doilea cel mai mare hub de transport aerian de mărfuri din Germania. În timpul pandemiei, aeroportul a servit ca centru pentru materiale medicale și echipamente de protecție. În ultimele luni, pe lângă traficul regulat, zborurile charter de marfă au fost gestionate în mod regulat, transportând, printre altele, milioane de teste pentru coronavirus.

Aeroportul este, de asemenea, un hub DHL important, precum și centru regional de transport aerian de marfă al Amazon Air în Europa. Acest lucru face ca aeroportul să fie unul dintre cele mai importante hub-uri pentru expedieri expres și e-commerce. În total, mai mult de 82 de companii aeriene de marfă zboară spre aeroport.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut