În Spania, Garda Civilă a destructurat un grup infracțional care a provocat incendii în companii de prelucrare a lemnului și distribuție de paleți din Madrid, Alicante, Valencia și Castellon, relatează Transportaldia.es.

Reprezentanții acestei grupări din Madrid obişnuiau să contacteze producătorii şi distribuitorii de paleţi pentru a le propune acorduri de control al prețurilor. În cazul în care refuzau, erau amenințati și apoi li se incendiau afacerile și proprietățile. Prejudiciul total pare să fi ajuns la aproximativ 600.000 de euro.

Potrivit Logist.Today, ancheta a început în urmă cu un an, după un incendiu la o fabrică din Ibi (Alicante), unde patru camioane au fost arse. O parte din structura depozitului a fost avariată și ea, producând prejudicii de 250.000 de euro companiei. Reprezentantul rănit al companiei a declarat că a primit amenințări telefonice după ce a refuzat un acord de împărțire a pieței pentru achiziționarea de paleți din Alicante.

Grupul identificat era format din șase persoane din Alcala de Henares, cu vârste cuprinse între 26 și 51 de ani, din aceeaşi familie. Banda era condusă de patronul mai multor firme implicate în cumpărarea și vânzarea de paleți. Pe lângă incidentul de la Ibi, grupul a comis încă 5 incendieri în companii similare din Madrid, Alicante, Valencia și Castellon.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut