Comisia Europeanã a lansat pe 24.01.2022 portalul oficial pentru declarațiile de detașare în transportul rutier, informează un comunicat al UNTRR.

Comisia Europeana a dezvoltat o interfațã publicã multilingvã prin care operatorii sã poatã transmite și actualiza informațiile privind detașarea, dar și sã transmitã alte documente relevante pentru IMI, dupã caz. Portalul a fost creat cu scopul de a reduce sarcina administrativã ce revine transportatorilor și simplificarea procesului de transmitere și de actualizare a declarațiilor de detașare.

Accesul la interfața publicã conectatã la IMI se va realiza prin crearea unui cont securizat care sã permitã utilizatorilor autorizați sã gestioneze declarațiile de detașare și cererile de documente formulate de autoritãțile competente ale unui stat membru.

Interfața publicã multilingvã conectatã la IMI oferã operatorilor urmãtoarele funcționalitãți tehnice:

(1) crearea unui cont care permite accesul securizat la spațiul rezervat operatorului;

(2) asigurarea înregistrãrii corespunzãtoare a activitãții utilizatorilor;

(3) înregistrarea în cont a detaliilor operatorului, ale utilizatorilor autorizați, ale managerului de transport și ale conducãtorilor auto detașați;

(4) gestionarea declarațiilor de detașare

(6) accesarea și vizualizarea oricãror documente furnizate de autoritãțile competente din statul membru de stabilire;

(7) comunicarea cu autoritãțile competente ale statului membru în care a avut loc detașarea;

(8) informarea operatorului cu privire la închiderea cererii de cãtre autoritãțile competente ale statului membru gazdã.

Portalul oficial UE pentru declarațiile de detașare în transportul rutier este disponibil la https://www.postingdeclaration.eu/landing 

Comisia Europeanã recomandã operatorilor de transport rutier sã își creeze conturi de întreprindere în portalul IMI pentru a putea sã transmitã declarații de detașare pentru conducãtorii auto din 02.02.2022, conform prevederilor Directivei 1057/2020.

Prin intermediul platformei www.detasaretransport.ro, UNTRR oferã transportatorilor rutieri serviciul de completare și gestionare a documentației obligatorii privind șoferii care intrã sub prevederile Directivei detașãrii începând cu 02.02.2022.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare