Prima rută feroviară din Vietnam către Kazahstan a fost lansată pe 31 decembrie 2022, anunţă RailFreight. Trenul a plecat de la Gara Pingxiang din Guangxi, în sudul Chinei, și a ajuns în portul uscat Xi’an, în estul țării, pentru asamblare. Apoi, a fost trimis în Kazahstan prin China-Europa Express. Principalele produse transportate sunt piese electronice fabricate în Vietnam.

Potrivit Televiziunii Centrale din China (CCTV), în trecut, majoritatea pieselor electronice produse în Vietnam erau transportate în țările din Asia Centrală pe mare. Cu toate acestea, din cauza restricțiilor și a timpului de expediere instabil, întregul proces dura aproximativ 50 de zile. Această nouă rută poate comprima itinerariul din Vietnam către piața din Asia Centrală la aproximativ 25 de zile.

Nu este prima dată când Vietnamul ia trenul China-Europa Express pentru a transporta mărfuri pe continentul eurasiatic. Primul tren China-Vietnam și China-Europa a fost lansat pe 27 iulie 2021. De atunci, au fost deja operate 47 de trenuri, cu un total de 2.162 de containere și 9.442 de tone de marfă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare