Noua gamă Courier a ieșit de pe linia de producție a fabricii Ford Otosan din Craiova. Modelele Transit Courier și Tourneo Courier dispun de sisteme avansate de conectivitate și securitate, alături de designul practic, pentru a răspunde unei game largi de nevoi, oferind un aspect puternic și modern.

Ford Otosan a pornit producția noii game Courier într-o ceremonie organizată la uzina din Craiova, găzduită de directorul general al Ford Otosan, Güven Özyurt, de Josephine Payne, director adjunct Ford Otosan și de Müjdat Tiryaki, Președinte Ford Otosan Craiova, în prezența premierului Marcel Ciolacu și a multor oficialități, reprezentanți din industrie și personalități din lumea afacerilor.

În cadrul ceremoniei, directorul general al Ford Otosan, Güven Özyurt a declarat: “Gama Courier are o importanță mare pentru noi, Ford Otosan. Pentru aproape un deceniu, noi am fost responsabili pentru producția globală a modelelor Transit Courier și Tourneo Courier, vehicule care poartă semnătura Ford Otosan, începând de la design și până la producție. Sunt mândru că gama Courier este prima gamă de vehicule cu care Ford Otosan începe să producă la uzina noastră din Craiova. Capabilitățile de producție de ultimă generație ale uzinei din Craiova sunt completate de experiența Ford Otosan în design, inginerie și producție. Noile Transit Courier și Tourneo Courier, alături de investițiile noastre, sunt dovezi ale încrederii pe care o avem în Craiova și în România. Sunt încrezător în succesul pe care noua gamă Courier îl va avea și sunt convins că va stabili noi recorduri.”

Hans Schep, director general Ford Pro, a adăugat: “Începerea producției noii game Courier la fabrica din Craiova marchează un moment important pentru divizia de vehicule comerciale Ford Pro în Europa și reprezintă o etapă importantă în misiunea noastră de a crea produse esențiale pentru clienți”.

Ford Otosan este singurul centru de producție din lume pentru gama Courier, care a fost asamblată pentru prima dată la uzina din Yeniköy în 2014. Ca parte a strategiei de investiții a Ford Otosan, producția gamei Courier a fost mutată de la uzina Yeniköy, la uzina din Craiova.

Anul trecut, în iulie, Ford Otosan a anunțat o investiție de 490 de milioane de euro pentru a sprijini producția noii generații a gamei Courier la uzina sa din Craiova, care, alături de modelul Puma, va beneficia de versiuni complet electrice în 2024. În urma acestei investiții, capacitatea totală de producție va crește de la 250.000 la 272.000 de vehicule pe an. Pentru a susține în continuare nevoile de producție ale Ford Otosan la uzina din Craiova, compania a desfășurat o campanie majoră de recrutare, creând 1.300 de noi locuri de muncă.

Proiectat împreună de echipele Ford Otosan și Ford, dezvoltat și produs de Ford Otosan, noile modele ale gamei Courier vor dispune și de versiuni complet electrice, care vor fi produse la Craiova în 2024. E-Transit Courier va reprezenta o etapă importantă pentru Ford Otosan în a-și atinge obiectivul de a avea un portofoliu de vehicule comerciale complet electrice până în 2035.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut