A.P.Moller–Maersk anunță achiziția Pilot Freight Services, un furnizor de top din SUA specializat în segmentul de marfă mare și voluminoasă pentru modelele de distribuție B2C și B2B, de la ATL Partners, o firmă de Private Equity din New York și British Columbia Investment Management Corporation (BCI), unul dintre cei mai mari investitori instituționali din Canada.

Odată cu achiziția Pilot, Maersk își va extinde oferta de logistică integrată mai adânc în lanțul de aprovizionare al clienților săi. Acesta va completa achizițiile anterioare deja făcute pentru a oferi soluții logistice integrate în America de Nord, în special cu Performance Team (PT) (depozitare și distribuție B2B) și Visible SCM (depozitare e-commerce și distribuție de colete). Pilot va adăuga noi servicii specifice în cadrul segmentului de comerț electronic mare și voluminos, în creștere rapidă, sporind astfel oportunitățile de vânzare încrucișată. De asemenea, va crea sinergii semnificative de costuri. „Continuăm calea de a dezvolta o ofertă de logistică cu adevărat integrată pentru clienții noștri, oferindu-le o vizibilitate mai bună, mai mult control și rezistență în lanțurile lor de aprovizionare. Adăugarea capacităților Pilot ne va permite să creăm soluții mai interesante pentru clienți și să îi sprijinim în accelerarea migrării către comerțul electronic. În plus, va deschide oportunități semnificative de sinergie a costurilor prin valorificarea capabilităților pe care le-am dezvoltat deja în rețea”, spune Vincent Clerc, CEO al Ocean & Logistics, A.P.Moller–Maersk.

Pe parcursul pandemiei, tendințele macro din lanțul de aprovizionare s-au accelerat, cum ar fi trecerea sporită către comerțul electronic, în special pentru articolele mari și voluminoase. Această schimbare va continua și va necesita crearea de noi rețele de distribuție și soluții. Tranziția este valabilă pentru numeroase segmente verticale B2C, cum ar fi comerțul cu amănuntul, mobilierul pentru casă și electronicele de larg consum, precum și pentru segmentele B2B, ca industria aerospațială, auto și de sănătate.

Pilot operează o rețea de transport în America de Nord cu 87 de stații și noduri prin care mărfurile sunt transportate și distribuite către clienții finali. Compania folosește în principal furnizori terți de transport cu camioane și are acces la capacitate controlată. Domeniul de aplicare cuprinde FTL și LTL, atât pentru distribuția B2C, cât și B2B.

Scala combinată Pilot și Maersk va oferi clienților utilizarea a 150 de facilități în SUA, inclusiv centre de distribuție, hub-uri și stații. Această adâncime a rețelei logistice de pe uscat, combinată cu prezența internațională a Maersk, va crea capabilități extraordinare de performanță a lanțului de aprovizionare end to end. Achiziția de către Pilot a American Linehaul Corporation în iulie 2021 a fost esențială în crearea acestei expertize de piață de top. „Investind în prima milă, cea de mijloc și ultima milă și integrându-le, răspundem unei cereri clare a clienților. După finalizarea tranzacției, îi vom putea ajuta să aibă lanțuri de aprovizionare mai puternice, mai integrate, cu o vizibilitate mai bună și rezultate mai bune pentru consumatori”, subliniază Narin Phol, director general regional Maersk America de Nord.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare