Numărul afacerilor lichidate a scăzut în Rusia la 254.000 în 2023 (9% faţă de 2022), atingând un prag minim din ultimii opt ani, potrivit Kommersant.

Motivul reducerii falimentelor este scăderea activității Serviciului Fiscal Federal, după cum spune Alexey Petropolsky, șeful firmei de avocatură Urvista și șeful biroului pentru protecția drepturilor antreprenorilor Opora Rossii. El notează că, din 100 de companii noi, aproximativ 80 se închid în primul lor an de deschidere. Dintre restul, aproximativ 80% își încetează activitățile în termen de trei ani sau sunt închise de autoritățile fiscale. Tendința de a închide companii a scăzut recent datorită faptului că Serviciul Federal de Taxe a închis toate organizațiile „latente” în ultimii trei ani și, de fapt, doar întreprinderile nou create se închid, a explicat el. În 2023, peste 7.500 de companii au fost lichidate în Sankt Petersburg, numărul organizațiilor din regiunea Samara a scăzut cu 6.000 pe parcursul anului și peste 3.000 au anunțat închideri în Tatarstan. Liderul în creșterea afacerilor a fost Moscova, unde, într-un an, s-au deschis 18.000 de companii, în regiunea Moscovei – aproape 5000, iar în regiunea Leningrad numărul de companii a crescut cu 2.000.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut