Producătorul belgian de baterii Avesta Battery&Energy Engineering (ABEE) va investi 1,4 miliarde de euro într-o fabrică de baterii pentru vehicule electrice în Galați, care va genera circa 8.000 de locuri de muncă, după cum a anunţat primarul orașului, Ionuț Pucheanu, într-o postare pe social media.

„Orașul nostru a devenit tot mai atractiv pentru investitori. Vom avea la Galați o fabrică de baterii pentru mașinile electrice, o investiție de 1,4 miliarde de euro, care va genera în final circa 8.000 de locuri de muncă. Este vorba despre cea mai mare investiție în domeniu din România, pe care o va realiza compania belgiană Avesta Battery&Energy Engineering (ABEE). Nu a fost ușor să aducem acest proiect la Galați pentru că a trebuit să îndeplinim mai multe solicitări, iar orașul nostru și întreaga comunitate din sud-estul României vor avea foarte mult de câștigat”, a spus primarul, subliniind că, în acest fel, Galați devine un reper important în domeniul fabricării bateriilor electrice la nivel internațional.

Avesta Battery&Energy Engineering a fost înființată în 2019 și are sedii în Belgia și Macedonia de Nord. Compania are peste 25 de proiecte în derulare și produce peste 10.000 de unități pe an.

Foto: Ionuţ Pucheanu / Facebook

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut