Achiziția de către CMA CGA a Gefco în acest an a contribuit la creșterea veniturilor din trimestrul al treilea la 19,9 miliarde de dolari. Furnizorul global de logistică în containere a declarat că achiziția, aprobată în iulie, a contribuit cu 750 de milioane de dolari la veniturile sale din logistică ce au totalizat 4,34 miliarde USD, potrivit Automotive Logistics.

Activitatea de logistică contractuală a fost ajutată și de achizițiile Ingram Micro CLS și Colis Privé de către CMA CGM. „În ultimii doi ani, ne-am consolidat semnificativ structura financiară și ne-am dezvoltat afacerea pe întreg lanțul de aprovizionare. Scăderea cererii a determinat revenirea la fluxuri comerciale internaționale mai normale și o reducere semnificativă a tarifelor de transport”, a declarat Rodolphe Saadé, președinte și CEO al Grupului CMA CGM.

Compania a spus că inflația ridicată și o scădere a cheltuielilor consumatorilor au diminuat cererea de servicii de transport de marfă, dar acest lucru a ajutat la reducerea congestiei în mai multe porturi. Încetinirea cererii de transport maritim a redus, de asemenea, tarifele de marfă spot, în special pe rutele principale Est-Vest. Între timp, o creștere a costurilor unitare al buncărelor determinată de prețurile mai mari ale energiei s-a adăugat la costuri, egală cu o creștere anuală de 822 de milioane de dolari în T3 2022.

CMA CGM a aranjat o procedură specială cu CE pentru a autoriza achiziția imediată a Gefco în aprilie, ca urmare a deciziei Gefco de a prelua pachetul de 75% din afacerea sa pe care Căile Ferate Ruse l-a cumpărat în 2012 pentru 800 de milioane de euro. Achiziția a ajuta Gefco să evite sancțiunile internaționale împotriva Rusiei.

Compania este acum în proces de integrare a Gefco în divizia sa Ceva Logistics, achiziţionată de CMA CGM în 2019. Scopul integrării este de a consolida serviciile Ceva Logistics în Europa și de a promova obiectivul CMA CGM de a furniza servicii de transport și logistică end-to-end.

Integrarea Gefco va spori semnificativ capacitatea Ceva de a furniza logistică pentru vehicule finite în Europa. Gefco are peste 3.000 de vagoane feroviare și 30 de ansambluri de vehicule în întreaga regiune dedicate mișcării vehiculelor noi și uzate. De asemenea, are o flotă mare de camioane de transport, deși multe dintre acestea sunt subcontractate.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare