România şi Polonia, prin miniștrii Transporturilor din cele două țări, Sorin Grindeanu şi Andrzej Adamczyk, au semnat un acord de sprijinire a coridoarelor europene de transport Rail2Sea și Via Carpathia, anunţă ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe Facebook.

Declarația va trebui semnată şi de alte state europene prin care tranzitează Rail-2-Sea și Via Carpathia: Bulgaria, Ungaria, Slovacia. „Ne dorim să profităm la maximum de oportunitățile oferite de aceste proiecte pentru a spori importanța statelor din Europa Centrală, de Nord-Est și de Sud-Est. În condițiile actuale instabile de la granița de est a UE, aceste legături rutiere și feroviare sunt vitale pentru economia europeană”, a subliniat Sorin Grindeanu. Acesta a adăugat că noile rute vor crea o legătură modernă și rapidă între Marea Neagră, Marea Egee și Marea Baltică.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare