Pe 20 august 2021, președinții căilor ferate ruse Rzd, ai Kazahstan Railways și ai căilor ferate belaruse au semnat un Memorandum de înțelegere pentru dezvoltarea transportului feroviar cu containere între Asia și Europa. Textul subliniază importanța proiectului comun Utlc Era, asigurând continuitatea sprijinului acestuia. Cele trei căi ferate au un ecartament de 1.520 mm și deplasează aproape 90% din trenurile între China și Europa.

Textul identifică tranziția digitală și inovațiile tehnologice ca fiind factori-cheie în creșterea traficului de containere, deoarece acestea sporesc eficiența și reduc costurile. Un punct important pentru dezvoltarea acestora este digitalizarea, o temă la care Utlc Era contribuie prin introducerea unui proces unic în cele trei țări, fără nicio povară financiară pentru clienți. Un alt element este reducerea impactului asupra mediului, creând un transport feroviar fără emisii de CO2. „Transportul feroviar are o funcție cheie în prezent, în special luând în considerare reducerea emisiilor de dioxid de carbon și poluarea mediului“, a declarat Alexej Grom, CEO al Utlc Era la semnarea documentului. „Pentru a consolida aceste beneficii, am fi dispuși să implementăm proiecte-pilot și soluții tehnologice inovatoare în viitor, nu numai pentru tranzitul eurasiatic, ci și pentru a accelera întregul lanț de aprovizionare dintre China și Europa. Împreună cu partenerii noștri și cu țările limitrofe EAU, suntem foarte aproape de a introduce o singură scrisoare de trăsură. Sunt convins că 2022 va reprezenta o mare schimbare pentru noi odată cu digitalizarea căilor ferate”.

În primele șase luni din 2021, Etlc Era a transportat 200.200 TEU între China și Europa, o creștere de 42% față de aceeași perioadă a anului precedent. În tot 2020 a transportat 547.000 TEU, reprezentând o creștere de 60% față de 2019.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare