Spania și Georgia au încheiat un acord privind recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere ale şoferilor de camioane, potrivit Diario de Transporte.

Consiliul de Miniștri spaniol a semnat Acordul dintre Regatul Spaniei și Georgia privind recunoașterea reciprocă și schimbul de permise de conducere. „Semnarea acestui acord, care nu presupune o creștere a cheltuielilor publice, este considerată adecvată întrucât tipurile de permise, condițiile cerute și testele care trebuie trecute pentru obținerea permisului de conducere sunt aproape similare în Spania și Georgia. În ambele cazuri, ele respectă prevederile Convenției privind circulația rutieră, semnele și semnalele rutiere, adoptată la Viena la 8 noiembrie 1968.”

Publicația spaniolă notează că textul acordului a fost convenit în mai 2023, iar în februarie 2024 s-a finalizat protocolul tehnic pentru schimbul automat de informații. „Deținătorii unui permis de conducere valabil eliberat de autoritățile spaniole sau georgiene vor putea circula pe teritoriul altui stat pentru o perioadă determinată în fiecare caz de legislația națională, care în cazul Spaniei este de 6 luni. După această perioadă, șoferii spanioli sau georgieni care au obținut reședința legală în altă țară își pot schimba permisul cu unul echivalent fără a promova examenele teoretice sau practice.

Prin excepție, șoferii de autobuz și camioane cu permis de conducere georgian care solicită schimbul de permise spaniole echivalente (C1, C1+E, C, C+E, D1, D1+E, D și D+E), precum și posesorii acestor licențe spaniole care solicită preschimbarea unui permis georgian echivalent trebuie să promoveze un examen de conducere pe drumurile deschise circulației publice. În plus, ambele țări pot solicita un test teoretic sau practic dacă există motive rezonabile să se îndoiască de cunoștințele sau capacitatea de a conduce o mașină a deținătorilor unui anumit permis.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut