Duminică, BAG a efectuat o acțiune de verificare în parcare a șoferilor de camion privind starea de ebrietate. Controalele au avut loc în parcările de pe autostrada A6 din Germania, unde au fost verificați 428 de șoferi. Dintre aceștia, 27 consumaseră alcool peste 0,5 la mie, motiv pentru care le-au fost reținute preventiv documentele până luni dimineață, când au fost verificați unui nou de inspectorii BAG, care au vrut să se asigure că își pot relua cursele.

Germania desfășoară ciclic astfel de activități, în diverse regiuni. De această dată, controalele au avut loc în parcările din Kraichgau, Hockenheim și Hardtwald, la est de orașul Mannheim, fiind verificați șoferii care tocmai își terminau odihna de weekend.

Șoferii examinați au fost aceia care făceau pauză duminică seara, între orele 19 și 23. În cazul depășirii limitelor admise nu au dat amenzi, dar s-au asigurat ca șoferul în cauză nu părăsește parcarea până nu este complet treaz, luând măsuri preventive. Așa că, celor găsiți că au consumat alcool li s-au reţinut temporar documentele, inclusiv cărțile de identitate sau pașapoartele, permisele de conducere și documentele de transport.

Din cei 428 de șoferi verificați, 72 consumaseră alcool, dar majoritatea s-au încadrat în limita acceptabilă, având mai puțin de 0,5 la mie. Doar 27 de persoane au depășit această valoare și au fost supuse reținerii documentelor menționate anterior. Iar un șofer a avut un rezultat de 3,2 la mie.

Toți cei 27 de șoferi au trebuit să aștepte până luni dimineața, când poliția a efectuat un alt control cu etilotestul , după care le-au fost înapoiate actele. Ultimii șoferi au părăsit parcarea abia la ora 11, pentru că abia atunci aparatele de testare ale poliției au indicat că sunt pe deplin apţi să conducă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare