Activele Volkswagen din Rusia au fost înghețate de un tribunal rus, ca un nou obstacol în calea eforturilor de aproape un an în care producătorul german de automobile încearcă să părăsească Rusia, în urma sancțiunilor impuse din cauza războiului din Ucraina.

Compania a încercat să-și vândă activele rusești, inclusiv principala sa unitate din orașul Kaluga, care are o capacitate de producţie de 225.000 de vehicule anual, după ce, încă din martie 2022, şi-a încetat activităţile, relatează Reuters.

Producătorul de automobile rus GAZ, compania care a fost contractată să producă mașini Volkswagen la fabrica sa din Nijni Novgorod, a încercat să oprească orice vânzări, ca parte a unui proces după rezilierea de către Volkswagen a acordului de producție în august.

GAZ susține că ieșirea Volkswagen din Rusia îi va pune în pericol interesele și, astfel, solicită despăgubiri de 201,3 milioane USD pentru contractul reziliat, relatează Reuters, care citează completările instanței.

Un purtător de cuvânt al subsidiarei ruse a Volkswagen a declarat pentru Reuters că filiala este în prezent în curs de a solicita autorităților ruse să vândă pachetul de acțiuni din Volkswagen Group Rus – inclusiv fabrica din Kaluga – unui investitor autohton nenumit. Compania speră că procesul nu va întârzia tranzacția.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut