Tranzacțiile de logistică din Regatul Unit în prima jumătate a lui 2023 au crescut cu peste 10% față de ultimele 6 luni din 2022, în ciuda lipsei de oferte „big ticket” pe piață, după cum arată un studiu realizat de BDO LLP.

Raportul BDO UK & Ireland a dezvăluit că volumul tranzacțiilor în primele şase luni a crescut cu peste 10% față de S2 2022, cu 32 de tranzacții finalizate din ianuarie până la sfârșitul lunii iunie 2023 (29 în S2 2022). După un început lent al anului în T1, activitatea a revenit cu 19 tranzacții finalizate în T2, potrivit Motor Transport.

În ciuda creșterii activității, valoarea medie a tranzacțiilor a scăzut semnificativ. De asemenea, raportul a arătat că 35% dintre tranzacții au fost transfrontaliere. „După un început lent al anului, volumul tranzacțiilor a revenit în T2, indicând un apetit continuu pentru consolidare și investiții în tehnologie. Valoarea scăzută a tranzacțiilor reflectă o serie de încheieri de tranzacții cu o valoare mai mică, evidențiind o nervozitate continuă a pieței de a se angaja la investiții mari, având în vedere incertitudinea în evaluarea câștigurilor viitoare”, a spus Jason Whitworth, partener de fuziuni și achiziții la BDO LLP.

În plus, un sondaj al liderilor din industrie la începutul acestui an a constatat că 82% dintre respondenți cred că schimbarea nivelurilor cererii sau volumului este cea mai mare provocare cu care se confruntă afacerile în prezent. Mai mult de jumătate dintre respondenți (59%) au spus că îşi concentrează investițiile pe tehnologie pentru a crește eficiența, cu o utilizare mai largă a AI şi Big Data în procesele lanțului de aprovizionare și în automatizare, inclusiv a depozitelor, vehiculelor autonome, imprimare 3D și utilizarea dronelor. „Activitățile tehnologice și ESG au dominat interesul de investiții în acest trimestru, capitalul de risc susținând patru afaceri de tehnologie logistică care cuprind servicii de livrare cu emisii zero, decarbonizarea lanțului de aprovizionare, soluții de analiză a datelor și productivitatea fluxului de lucru. Pe măsură ce piețele au o stabilitate mai susținută, anticipăm o încredere tot mai mare în stabilitatea prețurilor, care va debloca mai multe tranzacții în anul următor.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut