Grupul de recrutare Adecco inițiază în Belgia un program de formare mobilă pentru operatorii de stivuitoare și lucrătorii din depozit. Compania investește în trei simulatoare mobile de realitate virtuală pentru a instrui peste 400 de stivuitorişti în fiecare an. În prezent, sunt 4.000 de posturi vacante în Belgia și abia dacă aplică doi candidați pentru fiecare post publicat, de multe ori fără pregătirea potrivită. Datorită acestui proiect, candidații pot urma formarea într-un mediu virtual.

Potrivit Adecco, cursurile tradiționale existente nu sunt suficiente pentru a ocupa miile de posturi vacante. Cursurile de formare nu ar fi suficient de atractive și obligă companiile să își adapteze spațiul din depozit pentru a oferi zona necesară pentru instruire. Utilizarea simulatoarelor ar trebui să schimbe acest lucru.

Adecco vrea să pregătească 200 de operatori pentru piața muncii până la sfârşitul lui 2022. Apoi, începând din 2023, firma de recrutare se angajează să formeze cel puțin 400 de stivuitorişti pe an. Candidații urmează lecțiile teoretice în mod digital acasă și apoi merg la compania de logistică unde stăpânesc practica cu simulări din viața reală. Adecco a ales Belgia ca primă ţară pentru a testa simulatoarele VR, pentru că deficitul de forță de muncă aici este foarte mare, iar economia belgiană este puternică în logistică și transport. După proiectul pilot din Belgia, Adecco va crește în continuare numărul de simulatoare şi va lansa proiectul la scară globală.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut