Potrivit unei propuneri austriece, un salariu minim la nivelul UE de 2.500 până la 3.000 de euro brut pentru șoferii de camion ar trebui să contribuie la remedierea penuriei de șoferi.

Austriacul Fritz Gurgieser, președintele Asociației pentru protecția habitatelor din regiunea alpină, Transitforum Austria-Tirol, care susține de ani de zile nevoia reducerii traficului de camioane grele, solicită acum, potrivit presei locale, un salariu minim uniform la nivelul UE pentru șoferii de camioane. Fritz Gurgieser propune un salariu minim lunar brut de 2.500 până la 3.000 de euro. La baza solicitării sale stau eforturile curente din Austria de a declara profesia de șofer de camion drept o ocupație deficitară.

În Germania, reacția Asociației Federale de Transport rutier şi Logistică (BGL) la propunerea lui Fritz Gurgieser este prudentă. Mai mult, un purtător de cuvânt al BGL a declarat pentru VerkehrsRundschau că, în viitorul apropiat, un salariu minim uniform în UE nu va fi fezabil. El justifică asta ca urmare a experienţei de mulţi ani de negocieri dure privind Pachetul de Mobilitate al UE. Cu toate acestea, el subliniază că BGL este interesat în mod fundamental de standardele UE uniforme.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare