În 2023 va intra în vigoare actualizarea obișnuită bienală a Regulamentului internațional ADR privind transportul mărfurilor periculoase.

O noutate importantă în ceea ce privește transportul rutier este extinderea obligației extinctoarelor automate și protecției termice la vehiculele industriale care transportă anumite lichide și gaze inflamabile. Această obligație este prevăzută de secțiunea 9.7.9 referitoare la vehiculele clasificate FL și EX/III.

În prezent, stingătoarele automate în compartimentul motor și protecția termică – care previne răspândirea flăcărilor generate de anvelope – sunt obligatorii doar la vehiculele din categoria EX/III, în timp ce, de anul viitor, din 2023, obligația se va extinde și la cele din categoria FL care transportă gaze inflamabile lichefiate și comprese clasificate cu litera F (fluorurate) și cele care transportă lichide inflamabile aparținând grupei de ambalare I sau II.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare