Înainte de declanşarea pandemiei, interesul tot mai mare pentru mediul online a dus la o creștere a cererii pentru spații de depozitare în toată lumea, atât pentru centre mici de distribuție, cât şi pentru depozite uriașe. De exemplu, dacă în urmă cu un deceniu comerțul electronic reprezenta 6,7% din retailul din Marea Britanie, în februarie 2020, chiar înainte de apariţia Covid-19, procentul crescuse la 19%, iar în mai ajunsese deja la 33%. De asemenea, în SUA, analiştii CBRE au estimat că în 2022 cererea de spații noi va fi de 333 de milioane mp – triplu față de estimarea anterioară – astfel că a fost așteptată şi o scumpire anuală a chiriilor cu aproximativ 6%. 

(Advertorial) În acest context, pentru a-şi menține costurile scăzute și eficiența crescută, proprietarii de depozite pot apela cu succes la tehnologia video avansată Milestone XProtect®– una dintre cele mai importante soluții de management video din lume, care poate combina un sistem de supraveghere fix existent, cu un sistem de cameră purtat pe corp.

Mai mult de 50% din creierul uman este dedicat procesării informațiilor vizuale, ceea ce înseamnă că majoritatea datelor necesare pentru ca AI să automatizeze procesele și să permită oamenilor să ia decizii eficiente și documentate, se bazează pe capacitatea computerelor de a traduce date vizuale de înaltă calitate. Iar acest lucru plasează camerele în epicentrul soluțiilor IoT și AI. Datorită creșterii semnificative a puterii de calcul, camerele nu mai reprezintă doar un simplu mijloc de supraveghere. Ele pot extrage cu acuratețe mai multe informații dintr-o singură imagine – mai ales când sunt cuplate cu instrumentele analitice potrivite. Informațiile extrase din video sunt stocate ca metadate și indexate cu descrieri, permiţând clasificarea sau recunoașterea obiectelor, determinarea culorii, stabilirea caracteristicilor obiectelor și detectarea precisă. Informațiile pot fi stocate și analizate pentru a crește eficiența operațională generală, de exemplu, prin generarea de răspunsuri automate la anumite evenimente. Sistemul poate fi utilizat la urmărirea coletelor, la gestionarea accesului, a spațiului de stocare, la optimizarea spațiului sau la integrarea semnăturii electronice.

Coletele sunt urmărite atent

O soluție pentru creșterea eficienței și nivelului serviciilor pentru clienți este integrarea sistemului de scanare a coletelor cu o platformă de management video. Acest lucru permite operatorilor să monitorizeze și să gestioneze cu ușurință incidentele legate de coletele care intră, ies sau se deplasează într-o unitate. Sunt necesare doar câteva secunde pentru a urmări și găsi un pachet pe baza ID-ului său sau a caracteristicilor fizice. Confirmarea vizuală a locației și a stării fizice a coletului este înregistrată și stocată, ceea ce înseamnă că managerii de operațiuni pot documenta condițiile fizice și locul în care se află coletul către orice parte interesată internă sau externă. Astfel, se obţine o reducere a numărului de reclamații privind deterioarea bunurilor în depozit, deoarece se poate dovedi că respectivul colet a fost intact când a părăsit locația.

Spațiul de stocare și operațiunile sunt optimizate

Cu cea mai recentă tehnologie video și Inteligență Artificială (AI), camerele pot fi actualizate în dispozitive inteligente IoT, capabile să ofere informații și statistici valoroase, cum ar fi în cazul cross dock-urilor. Aici, spațiul de stocare liber sau ocupat poate fi detectat instantaneu, în timp ce sunt adunate alte statistici valoroase, cum ar fi: perioada de utilizare a spațiilor, zona folosită cel mai mult și zona în care s-ar putea obține un plus de eficiență. Astfel, se poate obține o privire de ansamblu îmbunătățită a spațiului de stocare și se pot face analize pentru optimizarea operațiunilor.

Blocaje detectate în timp real

Analiza video permite managerilor de operațiuni să monitorizeze eficacitatea layout-ului unității. În timp ce hărțile termice și vizualizările căilor parcurse oferă informații care permit îmbunătățiri bazate pe date, sistemele de detectare în timp real alertează operatorii atunci când căile unidirecționale sunt încălcate. Iar o astfel de intervenție poate preveni eventualele blocaje. Analiza video oferă avantajul unei transparențe totale cu privire la punctele tari și slabe ale structurii unității. Astfel se pot obține îmbunătățiri bazate pe date ale aspectului facilității. Alte opțiuni pentru analiza traficului din interiorul unităţii sunt numărarea persoanelor și/sau a vehiculelor.

Accesul în unitate, gestionat video

Gestionarea accesului angajaților și vizitatorilor într-o unitate se poate face în mai multe moduri, cum ar fi: prin sisteme de control al accesului fizic, prin interfon, prin sisteme de recunoaștere facială sau a plăcuțelor de înmatriculare (LPR) sau de semnalizare digitală. Cel mai des, aceste tehnologii sunt utilizate ca atare sau în combinație cu 1-2 soluții. Sistemele de management al parcărilor pot ajuta, de asemenea, operatorii să gestioneze spațiile pentru angajați și vizitatori. Aceeași tehnologie poate fi utilizată pentru a gestiona docurile de încărcare și parcarea camioanelor. Iată un exemplu de sistem complet integrat alimentat de tehnologia video: Un șofer de camion se apropie de un depozit. Unitatea are instalat un sistem LPR, iar când plăcuța de înmatriculare a fost recunoscută, camionului i se permite accesul și se deschide o barieră. Astfel, șoferul nu trebuie să se oprească și să ceară acces prin interfon: în schimb, afișajele de informații îi comunică acestuia la ce punct trebuie să meargă pentru parcare și descărcare. În plus, sistemul de semnalizare a informat deja angajații unității respective despre sosirea camionului. Un flux live cu vedere la doc le permite să vadă când camionul este complet parcat înainte de a deschide ușile.  Șoferul de camion poate folosi acum o insignă de vizitator sau recunoașterea facială pentru a accesa cantina și a lua o pauză, în timp ce echipajul din depozit descarcă și încarcă camionul. Cât stă la cantină, acesta este informat de tot procesul cu ajutorul unui afișaj. Camerele monitorizează docul și ocuparea parcării, ceea ce oferă managerilor de operațiuni statistici precise cu privire la timpii medii de încărcare și descărcare. Cu alte cuvinte, în cazul punctelor de încărcare/descărcare, sistemul video ajută la optimizarea operațiunilor, la creșterea productivității angajaților, dar și la confortul personalului.

Informarea în timp real este esențială

Un sistem care ține angajații, vizitatorii și furnizorii informați în timp real asigură o funcționare mai bună a operațiunilor companiei. Informarea se poate face: întâi prin mijloace sonore, apoi prin cele vizuale. Notificările audio sunt utile pentru asistență de la distanță și mesagerie. Cu o aplicație mobilă, operatorii se pot adresa persoanelor din interiorul unei unități de oriunde și oricând, contribuind la flexibilitate și eficiență. Semnalizarea digitală oferă direcții oamenilor atât în interiorul, cât și în afara unei unități. Sistemele de semnalizare pot afișa orice informație activată de pe platforma video. De exemplu, ar putea afișa informații despre un proces sau KPI-urile din depozit; sau, când recunoaște o plăcuță de înmatriculare sau o față, afișajul ar putea oferi un flux live și instrucțiuni pe care persoana respectivă trebuie să le urmeze. În caz de urgență, semnalizarea digitală poate comunica rutele de ieșire și alte informații de siguranță.

Camerele pot citi ID-ul containerului

Camerele pot citi ID-urile containerelor și alte informații suplimentare direct pe ele. În plus, metadate precum ID-ul, proprietarul containerului, dimensiunea acestuia, țara de origine sau starea bunurilor periculoase pot fi stocate pe platforma video și indexate împreună cu videoclipul înregistrat, pentru o căutare ușoară. Algoritmii pot rula atât pe servere cloud, cât și locale, dar și cu dispozitive IoT.

Cloud, on-premise sau hibrid – alegerea este a ta

Gartner Consulting estima că până în 2022 dimensiunea pieței și creșterea industriei serviciilor cloud vor fi de trei ori mai mari decât cele ale serviciilor IT generale. Unii furnizori de software trec deja la modele de afaceri doar în cloud. De aceea, cloud computing este o prioritate de top pentru Milestone Systems, cu soluția sa VMS bazată pe cloud Milestone Kite. Este de așteptat ca soluțiile cloud și on-premise să se suprapună, deocamdată, în diferite configurații. Acest lucru va proteja investițiile deja făcute în tehnologia de management video on-premise și va permite o funcționalitate optimă și o distribuție a încărcăturii, dar şi integrarea elementelor de capacitate cloud.

Vă invităm la evenimentul Milestone dedicat soluțiilor logistice, pentru a afla mai multe detalii interesante despre modul în care noile tehnologii în cloud de video management, hibrid sau on premise pot contribui la succesul afacerii dumneavoastră.
Evenimentul cu titlul „Streamline Warehouse and Logistic Processes with Video Technology” va avea loc în data de 24 mai la Ambasada Danemarcei din București. Înscrierile se pot face prin scanarea codului QR:

 

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare