Aeroportul din Bruxelles va începe săptămâna aceasta lucrări majore de reamenajare în zona centrală a departamentului său de marfă, Brucargo. Până în 2025 vor fi construite trei clădiri noi, însumând peste 80.000 de metri pătrați.

Până la începutul lui 2025, trei noi clădiri moderne și durabile, inclusiv o parcare, vor fi puse în funcțiune în mijlocul zonei de marfă a aeroportului din Bruxelles, zona Brucargo Central. După finalizarea Brucargo West în urmă cu doi ani și a noii clădiri a Swissport Cargo, dezvoltarea zonei de marfă continuă să răspundă cererii tot mai mari de capacitate. Se vor investi 70 de milioane de euro în reamenajarea acestei zone de 83.500 m2, care se află în centrul activităților de marfă ale aeroportului și este situată pe a doua linie de acces la asfalt. Lucrările de demolare a celor opt clădiri vechi din acea zonă vor începe în câteva zile, construcția urmând să înceapă la sfârșitul lui 2023.

Scopul acestei investiții este de a oferi depozite și spații de birouri mai mari, mai eficiente, mai moderne și mai durabile. Dezvoltarea accelerată a zonei de marfă este, de asemenea, o prioritate în noua strategie a aeroportului din Bruxelles, în care mărfurile aeriene joacă un rol major. Nu mai puțin de 843.000 de tone de marfă au fost transportate prin aeroport în 2021, în creștere cu 30% față de 2020. Zona de marfă a Aeroportului din Bruxelles acoperă o suprafață totală de 130 de hectare, cu nu mai puțin de 380.000 m2 de depozite.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare