După ani de turbulențe, singurul aeroport mai mare din Renania-Palatinat a intrat în procedură de faliment, în ciuda creșterii recente a afacerii de transport de marfă. Flughafen Frankfurt-Hahn GmbH a depus cererea la Judecătoria Bad Kreuznach, așa cum a anunțat săptămâna aceasta managerul operațiunilor Hahn, Christoph Goetzmann. Potrivit instanței, alte patru companii afiliate au făcut acest lucru: JFH Jet Fuel Hahn GmbH, HNA Airport Services GmbH, HHN Airport Technology GmbH și HHN Aviation Security GmbH. Instanța districtuală l-a numit pe Jan Markus Plathner de la biroul de avocatură Brinkmann & Partner ca administrator provizoriu al insolvenței.
Plathner a anunțat că va analiza posibilitățile de restructurare a companiei. Salariile angajaților vor fi plătite inițial prin prefinanțare pentru plățile de insolvență. Aeroportul continuă să funcționeze „în totalitate”, iar traficul aerian se desfășoară conform planificării companiilor aeriene.
Ministerul de Interne al Renaniei-Palatinat a subliniat că deschiderea procedurilor de insolvență nu înseamnă în mod automat încetarea operațiunilor. Administratorul provizoriu va „examina mai întâi situația companiilor aflate în insolvență și va desfășura activitatea companiei în conformitate cu reglementările privind insolvența”.
Hahn, fost aeroport militar american deținut în proporţie de 82,5% de marele grup chinez HNA, a înregistrat recent o creștere a afacerii sale de transport de marfă, beneficiind de boom-ul comerțului online și de blocajele de containere în afaceri maritime. Pe de altă parte, în domeniul pasagerilor, Hahn a trebuit să accepte declinuri iar și iar, chiar înainte de restricțiile de călătorie din 2020.
Aeroporturilor mici le lipsesc pur și simplu banii, deoarece autorităţile s-au concentrat pe cele 15 aeroporturi mai mari din Germania în operațiunea de salvare la începutul anului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut