Companiile de transport maritim grecești și chinezeşti însumează acum 34% din capacitatea de marfă a flotei globale, potrivit analistului șef al Bimco, Niels Rasmussen, citat de International Transport Journal.

Dacă armatorii greci controlează 19% din capacitatea de transport de marfă și au o pondere ridicată în sectoarele vrac uscat, cisternă și transport de gaze, armatorii chinezi controlează o pondere mai mică a tancurilor și transportului de gaze, dar o pondere mai mare a flotelor de mărfuri generale și de containere, în special prin contribuţia Cosco Shipping.

Intrarea instituțiilor financiare chineze pe piața de leasing a contribuit semnificativ la creșterea flotei deținute de China. Cei mai mari zece armatori greci sunt toți „tradiționali”, cu șapte proprietari cu flote foarte mari. Flota chineză are mai puțini proprietari mari, dar carnetul de comenzi deținut de toți armatorii chinezi este cu 21% mai mare decât cel deținut de proprietarii greci.

FOTO: Bimco

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut