Indiferent de evoluţia pieţei, cel mai mare port de containere din Danemarca, Aarhus, are nevoie de o extindere pentru a putea gestiona mărfurile în viitor. Acest lucru a fost determinat de o analiză din septembrie 2022 pe care Rambøll a făcut-o pentru port.

Există mai puțin de patru procente de capacitate liberă în portul Aarhus, care altfel oferă un total de peste 2 milioane m2 de închiriat. Portul Aarhus tocmai a prezentat un raport cu progrese remarcabile în volumul de mărfuri, care nu a fost niciodată mai mare, iar acest lucru provoacă aglomerație în zonele portului. Și aglomerația este atât de mare încât compania de transport maritim islandez Eimskip spune că trebuie să refuze noi clienți.

„Ne confruntăm cu o cerere foarte mare, dar trebuie să refuzăm clienţi pentru că pur și simplu nu avem spațiu. Este o adevărată rușine, pentru că pierdem venituri semnificative”, declară pentru Fremtidens Logistik directorul Eimskip, Jesper Sandahl.

Portul Aarhus lucrează la planuri pentru o extindere semnificativă a portului, numai că acestea au rămas blocate din cauza protestelor masive din partea locuitorilor din jurul portului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare