Regiunea Bucovinei este o zonă în plină dezvoltare, care oferă multiple oportunități în domenii precum industrie, energie, logistică sau comerț. De aceea, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) organizează în perioada 22-24 mai o delegație de companii internaționale și românești interesate să descopere potențialul investițional, potențialul de relocare a producției și de afaceri al regiunii Bucovina și al orașului Siret. Obiectivele propuse spre vizitare sunt: Parcul Industrial din Suceava, Parcul Științific și Tehnologic, Centrul de Inovare și Training din Siret, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, alte firme din regiune. 

Totodată, membrii delegației vor participa la un eveniment ce are ca scop intermedierea unui dialog solid între potențialii investitori, administrația locală, universitatea și școlile tehnice din zonă. Evenimentul este organizat de AHK România, în parteneriat cu Primăria Orașului Siret și cu susținerea Consiliului Județean Suceava. Cu acest prilej vor avea loc runde de discuții pe teme precum „Explorarea oportunităților de investiție în regiunea Bucovina” și „Învățământul profesional, tehnic și dual în județul Suceava și în orașul Siret”.

Regiunea Bucovina face demersuri active pentru a crea un mediu prielnic investitorilor, iar un atu important îl constituie forța de muncă tânără, care a crescut constant în ultimii 10 ani, plasând județul pe locul al treilea din țară. De asemenea, recrutarea muncitorilor calificați din străinătate (Ucraina, Republica Moldova) vorbitori de limba română sub forma muncitorilor transfrontalieri (navetiști), dar și atragerea celor aflați în acest moment la muncă în străinătate reprezintă un alt avantaj competitiv.

Municipalitatea din Siret a inaugurat recent Parcul Științific și Tehnologic East European Border (EEB) și Centrul de Inovare și Training în domeniul Industrie 4.0. Parcul Științific și Tehnologic EEB Siret facilitează activități de cercetare & inovare în domeniul industriei 4.0, IT, Smart City și Smart Tourism, activități care pot fi derulate atât de Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, cât și de firme interesate. Tot acolo se pot organiza sesiuni de pregătire practică pentru elevi și studenți sau activități de training și calificare a forței de muncă.

Centrul de Inovare și Training, dotat cu tehnologie Bosch Rexroth, este platforma de calificare/recalificare pentru viitorii angajați din companiile care utilizează linii de producție automatizate: linii de producție care au benzi transportoare și stații de lucru automatizate, roboți industriali, sisteme software de monitorizare a proceselor de producție și nu numai.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut